tirsdag 24. mars 2015

Wild Tales«Wild Tales»
Regi: Damian Szifron
Lengde: 2 t. 2 min
Produksjonsår: 2014

Det er forfriskende å kunne gå på kino og bli begeistret av en film som byr på overraskende og spinnville historier. Ikke at historiene er direkte usannsynlige (med unntak av den første), men det er altså hvordan de utvikler seg som gjør dem absurde og sterkt underholdende. Gjennomgående skyldes det de involvertes uvilje mot å kompromisse og bøye av, her gjelder det å stå på og kjøre sin sak til veis ende.

«Wild Tales» er en argentinsk, svart komedie som ble nominert til Oscar for beste utenlandske film (som polske «Ida» vant). Den inneholder 6 forskjellige historier, som ikke er bundet sammen på noen annen måte enn at de setter karakterene i absurde situasjoner som eskalerer utover enhver rimelig proporsjon.

Vel kan det innvendes av ikke alle de 6 episodene er like sterke, men det skyldes snarere at de aller beste er veldig, veldig gode, mens de nest beste bare er … gode. Alt i alt er denne filmen svært underholdende, og latteren satt løst hele filmen igjennom.

Så kan man bare undre seg over hvorfor den er satt opp på den minste salen på Bergen kino, og med bare to visninger pr. dag. Jeg tror at svært mange flere kunne ha glede av denne filmen. Er det så vanskelig å selge en spanskspråklig film?


(sett på Bergen kino, KP4, lørdag 21. mars 2015)

1 kommentar:

  1. Hei og takk for din vurdering av Wild Tales. Jeg og de jeg vet som har sett filmen er skjønt enig med deg, det er en strålende film. Den har vært samtaleemne rundt flere lunsjer hos oss. Men selv med markedsføring fra distributør og kino er filmen dessverre en av de dårligst besøkte hos oss, og derfor havner den i en av våre mindre saler. Vi har knivskarp konkurranse om plassen hver uke, med nye premierefilmer som skal på plass. På fredag har vi 8 påskepremierer. Vi er vel vitende om at vi har et stort antall filmperler på programmet for tiden, og har derfor valgt å beholde Wild Tales sammen med flere andre filmer, på programmet gjennom påsken, slik at vi i år har et rekordstort filmtilbud. Vi håper jungeltelegrafen gjør jobben i forhold til Wild Tales. Den er anbefalt uten forbehold fra vår side. Med vennlig hilsen Elisabeth Halvorsen, kinodirektør Bergen kino

    SvarSlett